Gemeente geeft elke inwoner een waardebon om lokale handelaars te kunnen steunen

De waardebonnen kunnen binnenkort afgehaald worden in het gemeentehuis.
Mozkito De waardebonnen kunnen binnenkort afgehaald worden in het gemeentehuis.
Het schepencollege besliste om elk Lenniks gezin een waardebon van 10 euro te schenken. Met dit initiatief ondersteunt de gemeente de koopkracht en rechtstreeks ook de lokale handel. 

Het gemeentebestuur van Lennik wil iedereen ondersteunen bij de heropstart na de lockdown en de terugkeer naar het normale leven. De medewerkers en het bestuur werkten daarom een eerste set maatregelen uit om haar inwoners en handelaars te ondersteunen. “Deze waardebonnen van 10 euro zullen binnenkort op het gemeentehuis afgehaald kunnen worden. Om elke ondernemer gelijke kansen te bieden, kunnen de bonnen pas besteed worden van zodra alle handelszaken in Lennik opnieuw de deuren mogen openen”, laat de gemeente weten. Elk Lenniks gezin krijgt ook een duurzame en herbruikbare ‘opvouwbare’ tas met het opschrift ‘Ik koop in Lennik’. De totale investering van dit initiatief zal 48.228 euro bedragen.

Vanaf vrijdag zal een bijkomende website worden online gezet: www.ikkoopinlennik.be. Hierop zal het aanbod van lokale handelaars visueel sterker worden. Ook na de coronacrisis zal deze website actief blijven om acties van de handelaars mee in de kijker te zetten.