Cosi Ristorante trekt inderhaast weg uit Vlinderkasteeltje

Verhuis naar Wambeek door dispuut met eigenaar gebouw

Christel Noon en Thierry Dehaes voor 't Vlinderkasteeltje, waar Cosi Ristorante gevestigd was. Ze ruilen Lennik nu voor Wambeek.
Mozkito Christel Noon en Thierry Dehaes voor 't Vlinderkasteeltje, waar Cosi Ristorante gevestigd was. Ze ruilen Lennik nu voor Wambeek.
Cosi Ristorante opent de deuren vanaf woensdagavond niet langer in het Vlinderkasteeltje in Lennik, maar wel langs de Assesteenweg in Wambeek — waar momenteel Cosi Lounge gevestigd is. Een verhuis door onvoorziene omstandigheden. "En daar buigt onze advocaat zich nu over", klinkt het.

Het bekende Italiaanse restaurant is zo toe aan de derde locatie. In 2011 gingen de deuren voor het eerst open in Schepdaal, en twee jaar geleden trokken uitbaters Thierry Dehaes en Christel Noon naar het Vlinderkasteeltje, langs de Ninoofsesteenweg in Lennik. Die locatie bleek een schot in de roos, maar er komt nu toch een einde aan.

Of we in Wambeek blijven? Voorlopig ligt onze toekomst daar, maar meer kan ik niet zeggen

Thierry Dehaes

Een dispuut met de eigenaar van het gebouw dwingt Cosi Ristorante tot de verhuis. "Over wat het precies gaat, laat ik in het midden", zegt Dehaes. "Het ligt momenteel in handen van onze advocaat. Maar we moesten plots wel snel een oplossing zoeken, en die vonden we in Wambeek. Daar hebben we onze Cosi Lounge, waar gasten op het gemak iets kunnen drinken in een gezellige sfeer. Maar daar brengen we nu dus Cosi Ristorante onder."

Aangepast concept

Meteen wordt er ook licht aan het concept gesleuteld. Op weekdagen kunnen klanten er rustig genieten van Italiaanse gerechten, maar op vrijdag- en zaterdagavond mag het wat meer zijn. "Afhankelijk van het publiek zullen we dan de muziek aanpassen en kan iedereen hier een gezellige avond beleven zonder zich te verplaatsen. Zo trekken we ook het concept van Cosi Lounge door. Of we in Wambeek blijven? Voorlopig ligt onze toekomst daar, en meer kan ik daar niet over zeggen."

Thierry Dehaes en Christel Noon.
Mozkito Thierry Dehaes en Christel Noon.

Zo'n snelle verhuis is natuurlijk verre van evident, maar toch is Dehaes ervan overtuigd dat er woensdag alweer getafeld kan worden in de Wambeekse Cosi Ristorante. "Het Vlinderkasteeltje was een prachtige locatie", klinkt het. "Maar we proberen ons 'nieuwe' restaurant ook mooi in te kleden. De buitengevel zal in korte tijd volledig vernieuwd worden en we investeren ook in nieuwe verlichting om onze zaak te tonen. Voorts kunnen we rekenen op veel vrienden die ons helpen met de verbouwingen. Onze nieuwe locatie is iets kleiner, maar dat heeft nauwelijks een invloed op het aantal couverts. Zo zijn er slechts zes plaatsen minder beschikbaar."

Wie een reservatie had, werd al op de hoogte gebracht van de verhuis. En geen enkele boeking moest geschrapt worden. "We hopen dat de klant zijn weg terugvindt", klinkt het nog. "De gerechten blijven, de kwaliteit ook. Enkel de setting zal een beetje anders zijn. Maar het wordt zeker opnieuw een grote uitdaging."

Cosi Ristorante opent woensdagavond om 18 uur de deuren langs de Assesteenweg in Wambeek.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.