Chef Sir Kwinten finalist in meesterschapswedstrijd

Glenn Verhasselt.
Foto Mozkito Glenn Verhasselt.

Glenn Verhasselt, chef in restaurant Sir Kwinten, is één van de vijf finalisten van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2016'. Die wedstrijd wordt georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné en werd in 2009 door de Minister van Middenstand erkend als een meesterschapswedstrijd.


De finale vindt plaats op 5 oktober van dit jaar in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Glenn moet het opnemen tegen Fabian Bail (chef van restaurant 'Paul de Pierre' te Etikhove), Cédric Gourdin (chef van 'La Ferme de Grambais' te Nijvel), Wim Van Hecke (sous-chef van 'Fleur de Lin' te Zele) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie 'L'Esco' te Wetteren). Tijdens die finale moeten er drie gerechten klaargemaakt worden onder strikte voorwaarden. Jean-Pierre Bruneau van sterrenrestaurant 'Bruneau' is ambassadeur van deze 63ste editie van de Prijs Prosper Montagné.


Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, zal de technische jury samenstellen. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd. (TVP)