Bouwheer heeft nieuwe bouwplannen voor Huis Langendries

Huis Langendries blijft bestaan, maar komt er een bijkomende nieuwbouw?
Foto Mozkito Huis Langendries blijft bestaan, maar komt er een bijkomende nieuwbouw?
Huis Langendries blijft zeker bestaan, maar de eigenaar wil naast de Engelse cottagewoning een nieuwbouw plaatsen. Dat verklaarde schepen van Ruimtelijke Ordening Hendrik Schoukens (Groen) tijdens de afgelopen gemeenteraad.

Huis Langendries is een Engelse cottagewoning langs de Frans Devoghellaan. Vorig jaar vroeg de eigenaar van de woonst een sloopvergunning aan, maar dat stuitte op weerstand van een twintigtal buurtbewoners. Huis Langendries heeft een historische tuin, die volgens de buurtbewoners moet blijven bestaan. Raadslid Erik O vroeg naar een stand van zaken in het dossier. Schepen Schoukens kwam met goed nieuws: Huis Langendries blijft zeker bestaan. “De eigenaar heeft nieuwe bouwplannen laten ontwerpen, waarbij er een nieuwbouw op het domein komt”, aldus Schoukens. “De waardevolle tuin en de Engelse cottagewoning blijven deel uitmaken van het Lennikse dorpsgezicht. De deputatie dringt daar op aan, wij volgen de mening van de deputatie.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.