Boete na aanrijden van fietser op "verwarrende" rotonde

De vrouw werd aangereden op de “verwarrende” rotonde aan de Joseph Van Den Bosschestraat
Google Maps De vrouw werd aangereden op de “verwarrende” rotonde aan de Joseph Van Den Bosschestraat
Een man heeft voor de Halse politierechtbank een boete gekregen nadat hij in mei vorig jaar een fietster aanreed in Lennik. Het slachtoffer was op weg naar haar werk en raakte zwaargewond. Ze was lange tijd arbeidsongeschikt.

Het ongeval gebeurde op 25 mei op de rotonde aan de Joseph Van Den Bosschestraat. De vrouw, die met de fiets op weg was naar haar werk, liep onder meer zware hersenletsels op en was heel lang arbeidsongeschikt. Een verwarrende rotonde gaf de rechter zelf aan en dit gebruikte de advocaat van da man ook bij de verdediging. “Hij zegt haar echt niet opgemerkt te hebben”, klonkt het verder. “Mijn cliënt heeft een blanco strafblad. Daarnaast geef ik mij dat hij als trucker zijn rijbewijs ook nodig heeft.”

De rechter sprak een boete van 400 euro uit, maar met de helft uitstel wegens het blanco strafblad. Daarnaast zal ook een geneesheer-deskundige aangesteld worden om de verwondingen van het slachtoffer te bekijken en onder meer de medische kosten te kunnen bepalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.