Academie benoemt Lily en Ines tot Redenaars

Ines Dewever en Lily Sluys kregen een beeld van Hilde Lippens (midden). Ze gingen op de foto met initiatiefnemer Geert De Cuyper (l.) en directeur Johan Moeyersoons (r.).
Foto Mozkito Ines Dewever en Lily Sluys kregen een beeld van Hilde Lippens (midden). Ze gingen op de foto met initiatiefnemer Geert De Cuyper (l.) en directeur Johan Moeyersoons (r.).
De Academie Peter Benoit heeft de prijs 'Redenaar' dit jaar uitgereikt aan leerlingen Lily Sluys en Ines Dewever, voor hun talent van het gesproken en geschreven woord.

De eretitel wordt sinds 2010 uitgereikt door de academie. Leerkrachten verkiezen de Redenaar op basis van hun kunnen. "Dit jaar kozen we voor Lily Sluys en Ines Dewever", zegt directeur Johan Moeyersoons. "Ze hebben het allebei gehaald omdat we tussen hen niet konden kiezen. Ze lopen allebei over van het talent en hebben ook al bewezen dat ze tot de top behoren. Het is overigens de eerste keer dat we de prijs aan twee laureaten uitreiken."


Beide dames, die naar huis gingen met een beeld gemaakt door Hilde Lippens, moeten zich nu profileren als volwaardige ambassadeurs van de academie. "In de voorbije jaren hebben ze bewezen dat ze die eretitel verdienen. Het is de kroon op hun carrière in onze academie."


"Voor ons is dit een grote eer", reageren Lily en Ines. "De academie begeleidt jong talent met hart en ziel. We hopen dat we een vervolg aan dit hoofdstuk kunnen breien." (MEN)