Voorlopig geen geld voor verplaatsbare vrachtwagensluis tegen sluipverkeer

De gemeente Lendelede - en bij uitbreiding de politiezone VLAS- wil voorlopig niet investeren in een verplaatsbare vrachtwagensluis.
Ronny De Coster De gemeente Lendelede - en bij uitbreiding de politiezone VLAS- wil voorlopig niet investeren in een verplaatsbare vrachtwagensluis.
Marnic Vandenbroucke (N-VA) uitte op de gemeenteraad zijn ongenoegen over het schrappen van budget voor het plaatsen van een permanente vrachtwagensluis. De gemeente vindt de tijd nog niet rijp.

Een vrachtwagensluis heeft cameradetectie en zorgt ervoor dat zwaar verkeer bepaalde gemeentelijke wegen als sluipweg gebruikt. “We hadden het gevoel dat het proefproject in de politiezone Vlas zijn vruchten afwierp”, aldus raadslid Marnic. “We dachten dat dit een beginpunt zou zijn om de verkeersveiligheid beter aan te pakken, maar sindsdien is er niks meer gebeurd en nu wordt het budget van 28.000 euro dat voorzien was voor een permanente verplaatsbare vrachtwagensluis geschrapt. We vinden dit een gemiste kans. In zo’n geval moet de gemeente dit er, los van de politiezone, toch doorduwen.”

“Technologie in ontwikkeling”

Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) zegt dat de korpschef haar adviseerde nog even met de investering te wachten. “De politie heeft nog steeds meer kennis dan wij over zo’n onderwerp”, vindt ze. “De technologie van die vrachtwagensluis is nog in volle ontwikkeling en het is beter dat we nog even wachten om te investeren voor die technologie helemaal op punt staat. Ik volg de korpschef daar volledig in.”

N-VA blijft het spijtig vinden. “In Kuurne plaatsen ze nu tien camera’s in de buurt van het containerpark. We kunnen niet achterblijven en moeten onze verantwoordelijkheid opnemen”, meent Marnic. “Ik verneem dat ook het plaatsen van een camera met nummerplaatherkenning wordt uitgesteld, om dezelfde reden. Als je die argumentatie volgt, mag je dan ook niet meer investeren in computers of voertuigen. Spijtig.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.