Schoolkinderen helpen mee zwerfvuil opruimen

Deze grote bende hield afgelopen weekend een grote zwerfvuilactie in Lendelede.
VDI Deze grote bende hield afgelopen weekend een grote zwerfvuilactie in Lendelede.
Het voorbije weekend vond er een grote zwerfvuilactie in Lendelede plaats. Leerlingen van Prizma Middenschool Lendelede, oud-leerlingen, jeugdverenigingen en de vaste zwerfvuilvrijwilligers sloegen de handen in elkaar met heel wat burgers om samen afval van de straat en uit het landschap te halen.

De kinderen van Vrije Basisschool Sint-Vincentius gaven alvast het goede voorbeeld met een aparte zwerfvuilactie. De leerlingen van het tweede kleuter tot en met het zesde leerjaar gingen samen met hun leerkrachten zwerfvuil ruimen in de centrumstraten. Elke klas kreeg één of meerdere straten toegewezen. Nadien kwam schepen Rudy Rommens het resultaat van hun harde werk aan het gemeentehuis bewonderen. Daar werd al het zwerfvuil samengebracht. De andere vrijwilligers deden ook hard hun best en werden nadien beloond met verse soep en pistolets in de refter van de middenschool.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.