Oplader elektrische fiets oorzaak zware woningbrand, Lendelede solidair voor slachtoffers

in amper één uur tijd stonden al twee tafels vol binnengebrachte spullen
Lieven Samyn in amper één uur tijd stonden al twee tafels vol binnengebrachte spullen
Een dag nadat een felle brand twee woningen van hetzelfde gezin in de as legde, blijkt een defect aan de oplader van een elektrische fiets aan de oorzaak te liggen. Ondertussen rolt er een golf van solidariteit over Lendelede. In het Diensten- en Ontmoetingscentrum (DOC) zijn al tal van spullen binnengebracht voor het getroffen gezin.

De brand in de woning van Stephan Lagae, Nathalie Deforche en dochter Celine (20) in de Roterijstraat ontstond donderdagnamiddag. Stephan hoorde een knal, zag vervolgens vlammen in de garage en belde meteen de brandweer. Aangewakkerd door de hevige wind stonden twee aanpalende woningen van het gezin in een mum van tijd in lichterlaaie. De brandweer slaagde er in nog wat persoonlijke spullen uit de woning te redden, maar het meeste is verloren. De knal blijkt nu veroorzaakt door een technisch defect aan de oplader van een elektrische fiets.

een dankwoord bij het verlaten van het lokaal
Lieven Samyn een dankwoord bij het verlaten van het lokaal

Via sociale media werden er initiatieven opgestart om het getroffen gezin te helpen met spullen. Om alles gestructureerd te laten verlopen, besliste de gemeente in samenspraak met de slachtoffers om in het DOC een inzamelactie te organiseren. Beddengoed, donsdekens, handdoeken, washandjes en keukengerei zijn er welkom, geen kledij. 

Vrijdagvoormiddag zakten al een tiental inwoners af om spullen aan te bieden. “Ik had nog een donsdeken dat anders toch op het containerpark zou belanden”, aldus een vrouw. “Dan kan ik het beter aan deze mensen geven.” Spullen afleveren kan ook nog op vrijdag tussen 13 en 19 uur en zaterdag tussen 10 en 12 uur. Wat het gezin niet nodig heeft, zal ter ter beschikking van het Sociaal Huis gesteld worden.

Collectebus

De komende twee weekends zal in de kantine van voetbalclub KFC Lendelede ook een collectebus staan. De zoon van het getroffen gezin Thomas Lagae speelt er bij de U15. Iedereen mag vrijblijvend een bijdrage leveren. Het ingezamelde geld zal gespendeerd worden aan materiaal voor Thomas.

Lees hier meer over de brand in Lendelede.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.