Nieuwe gezinszoektocht verkent Lendelede

Een van de infoborden van de zoektocht werd plechtig onthuld door de burgemeester en een delegatie van de provincie en Toerisme Leiestreek.
Valentijn Dumoulein Een van de infoborden van de zoektocht werd plechtig onthuld door de burgemeester en een delegatie van de provincie en Toerisme Leiestreek.
De provincie en Toerisme Leiestreek hebben samen met de gemeente gewerkt aan een nieuwe gezinszoektocht die enkele leuke plekjes van Lendelede in de kijker zet. De zoektocht kreeg de titel ‘Op avontuur met Blob in Lendelede’. Mascotte is steenuil Owlivia.

“Het gaat om een gezinszoektocht van ongeveer 5,5 kilometer voor gezinnen met kinderen jonger dan twaalf jaar”, vertelt schepen Rudy Rommens. “Het vertrekpunt bevindt zich aan het steenuil-infobord net over de ingang van ijshoeve Ten Hoochstede in de Veldbosstraat. Van daaruit gaat het regelmatig over onverharde stukken en bospaden. Onderweg ontdek je ook het Patrijzenbos. Buggy’s laat je het best thuis. De bewegwijzering is simpel: je moet enkel de bordjes van Owlivia de steenuil volgen. Haar braakbal wijst je de weg. Je neemt best iets mee om te schrijven voor opdrachten onderweg en ook een verrekijker kan handig zijn.”

Folders rond de zoektocht zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis, de cultuurdienst of de bib.

De nieuwe gezinszoektocht met Blob werd officieel ingehuldigd met de onthulling van een bord.
Valentijn Dumoulein De nieuwe gezinszoektocht met Blob werd officieel ingehuldigd met de onthulling van een bord.
De nieuwe gezinszoektocht met Blob werd officieel ingehuldigd met de onthulling van een bord.
Valentijn Dumoulein De nieuwe gezinszoektocht met Blob werd officieel ingehuldigd met de onthulling van een bord.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.