N-VA wil European Disability Card in Lendelede invoeren

De European Disability Card (EDC) is een kaart die waarmee mensen kunnen bewijzen dat ze een beperking hebben, waardoor ze toegangskortingen kunnen krijgen.
rv De European Disability Card (EDC) is een kaart die waarmee mensen kunnen bewijzen dat ze een beperking hebben, waardoor ze toegangskortingen kunnen krijgen.
Oppositiepartij N-VA heeft op de gemeenteraad voorgesteld de European Disability Card in te voeren. Die geldt als bewijsstuk voor personen met een beperking. Met de kaart komen ze in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen op vlak van cultuur, vrije tijd en sport.

“In het verleden stonden inwoners van Lendelede met een beperking soms in de kou wanneer ze bij het aanbieden van een leuke activiteit hun handicap niet op papier konden ‘bewijzen”, zegt fractieleidster Gudrun Debrabandere van N-VA. “Hierdoor liepen ze onterecht toegangskortingen mis. De European Disability Card kan daar verandering in brengen.” De gemeenteraad is het voorstel genegen, maar wil eerst terugkoppelen naar de verschillende adviesraden. Ze willen daar vragen of er bereidheid is om korting voor activiteiten toe te kennen. De stemming over het voorstel is daardoor met een maand uitgesteld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.