Met 182 km per uur op snelweg: “Ik was de volleybaltruitjes vergeten”

Lieven Samyn

Een 42-jarige automobilist uit Lendelede moet een boete van 400 euro betalen, maar ontsnapt aan een rijverbod. De politierechter in Kortrijk veroordeelde Stephan P. omdat hij op 10 maart 2018 langs de E403 in Ardooie geflitst werd met 182 km/u. “Hij was verantwoordelijk voor de truitjes van de volleybalploeg van zijn zoon en was die thuis vergeten”, legde zijn advocaat uit. “Hij was snel naar huis gereden en begaf zich snel opnieuw richting volleybalwedstrijd. Veel te snel.” Omdat een rijverbod te nefast zou zijn voor de beroepsactiviteiten van de zaakvoerder van een bedrijf in verwarmingstechniek legde de politierechter geen rijverbod op.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Is nu reeds de tweede maal dat iemand die moet verschijnen geen rijverbod krijgt omdat hij zogezegt zijn rijbewijs niet kan missen, wel Beste Rechter niemand kan zijn rijbewijs missen stop AUB met die klassejustitie, iedereen gelijk voor de wet toch, of heb ik het mis.

 • Geert Vaelen

  Ze zouden toch een 5-10 minuten langer kunnen wachten tot de truitjes er zijn om de match te spelen zeker? Er zal niemand dood gaan als de match enkele minuten later begint, een ongeval veroorzaken tegen 182 per uur daarentegen ...

 • Jean Vandepitte

  Dus, indien hij een ongeval had veroorzaakt, met dodelijk gevolg, dan zou de advocaat kunnen pleiten, 'dat men toch niet zonder de geschikte truitjes had kunnen spelen'.... Het zal je zoon of dochter maar zijn, die sterft........ En omdat mijnheer zaakvoerder is, moet hij zijn rijbewijs niet inleveren ??? Dàt moet ik onthouden.

 • Gilbert Jansen

  Komt er goed koop vanaf, moeten maar in het weekend rijverbod opleggen.