Meikapelkermis blaast 75 kaarsjes uit en viert dit weekend feest

Het organisatiecomité van de Meikapelkermis werd naar aanleiding van de 75ste verjaardag op het gemeentehuis ontvangen.
VDI Het organisatiecomité van de Meikapelkermis werd naar aanleiding van de 75ste verjaardag op het gemeentehuis ontvangen.
Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei is de Meikapelkermis in Lendelede aan zijn 75ste editie toe. Dat albasten jubileum wordt dit weekend gevierd met allerlei activiteiten, waaronder een concert van Michael Lanzo.

Het organisatiecomité van de jubilerende Meikapelkermis werd onlangs op het gemeentehuis ontvangen. 75 jaar geleden stichtte Roger Vanlerberghe samen met Georges Demasure en Achiel Vanhoutte het evenement. Het bestuur organiseerde in 1945 een bevrijdingsstoet nadat twaalf gedeporteerden thuis waren aangekomen. Om dat te vieren werd een kermis georganiseerd en zo ontstond de traditie van de Meikapelkermis.

Vedetten

De kermis ging ook gepaard met een wielerwedstrijd. De organisatie bleek echter niet evident door de aanleg van de Rijksweg. Daardoor werden drie wielerwedstrijden verdeeld: 2 rond het centrum en 1 over de Rijksweg. Later kwam er een wijkburgemeester bij en voor de 49ste editie kwam er een tent bij voor feestelijkheden. In de loop der jaren kwam er tal van vedetten optreden, van Eddy Wally en Paul Severs tot Guido Belcanto en Danny Fabry.

Enkele jaren geleden zag het er naar uit dat de Meikapelkermis een stille dood zou sterven, maar dankzij een vernieuwd bestuur was de kermis toch gered. Wijlen Roger Vanlerberghe is maar liefst zeventig jaar voorzitter van het organisatiecomité geweest, maar overleed onlangs.

Programma

De feestelijkheden voor de Meikapelkermis dit jaar beginnen op vrijdag 10 mei met om 14 uur een koffietafel met koekeboterhammen voor elke Lendeledenaar. Om 17 uur is er een vinkenzetting, de Grote Prijs Pascale Debraeve. Op zaterdag 11 mei is er om 17 uur de rondgang van koninklijke harmonie Kunst & Eendracht op de wijk en om 18 uur is er een receptie met aansluitend een grandioos vlees- en visbuffet. Vanaf 20.30 uur is er een dansavond met een optreden van Michael Lanzo en discomuziek tot in de late uurtjes. Afsluiten gebeurt op zondag 19 mei met om 15 uur de tweede Grote Prijs Filou Koers.

Kaarten voor het buffet zijn verkrijgbaar bij 0479/37.95.07.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.