Lendelede is een ‘Hartveilige Gemeente’

Burgemeester Carine Dewaele, leden van het Rode Kruis met het attest van Hartveilige gemeente en schepenen Bernard Fonteyne, Pedro Ketels, Rita Lammertyn en Rudy Rommens bij het AED-toestel aan het gemeentehuis.
Valentijn Dumoulein Burgemeester Carine Dewaele, leden van het Rode Kruis met het attest van Hartveilige gemeente en schepenen Bernard Fonteyne, Pedro Ketels, Rita Lammertyn en Rudy Rommens bij het AED-toestel aan het gemeentehuis.
Het gemeentebestuur heeft zich geëngageerd als ‘Hartveilige Gemeente’ en mag ook die titel dragen. Het gaat om een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis en die omvat ook enkele voorwaarden.

Zo plaatste de gemeente reeds vijf AED-toestellen, zogenaamde automatische externe hartdefibrillatoren die je in geval van nood kan gebruiken bij een reanimatie. Een van die toestellen prijkt aan het gemeentehuis. Omdat het belangrijk is dat daar zoveel mogelijk mensen mee kunnen werken, organiseert het Rode Kruis binnenkort enkele vormings-sessies. Iedereen vanaf 16 jaar kan daar aan deelnemen.

De sessies vinden plaats op 15, 22 en 29 mei en op 5 en 26 juni in zaal Lindelei, telkens van 18.30 tot 21.30 uur. Op 18 en 25 mei en 1, 8 en 15 juni kan je ook van 9 tot 12 uur sessies volgen in de polyvalente zaal van de sporthal. Inschrijven kan via https://webshoplendelede.recreatex.be/Home of bij de cultuurdienst op 051/31.58.70 of cultuurdienst@lendelede.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.