Jeson twee jaar na aanrijding toch overleden

Jeson Lambert.
Foto JVK Jeson Lambert.
In het UZ Gent is afgelopen vrijdag Jeson Lambert (18) uit Lendelede overleden. Twee jaar geleden werd Jeson aan de Bellevueschool in Izegem het slachtoffer van een zwaarongeval. Verzwakt als hij was, stierf hij aan een acute leukemie-aanval.

Jeson Lambert werd op 11 februari 2015 na schooltijd gegrepen door een auto op het kruispunt van de Heilig-Hartstraat met de Bellevuestraat, vlakbij het Atheneum Bellevue waar de tiener school liep. Jeson was in levensgevaar en belandde in een coma. De coördinatie tussen hersenen en lichaam was zoek door een zware klap op het hoofd. Communiceren kon alleen nog door te knipperen met zijn ogen. "Hij verbleef al een tijdje in dienstverleningscentrum Heilig Hart in Deinze", zegt zijn vader Jean-Pierre. "Onze zoon was zwak, maar we bleven hopen. Tot vorige week die plotse acute leukemie-aanval. De dokters hebben ons onmiddellijk duidelijk gemaakt dat de kans groot was dat we Jeson zouden moeten afgeven. Vrijdag gebeurde het onvermijdelijke."


Jean-Pierre en plusmama Chantal zijn, net als Valerie Duhamel (de biologische mama van Jeson, nvdr), ontroostbaar en tegelijk ook dankbaar voor de goeie zorgen die Jeson heeft gekregen. "Knap ook hoe zijn schoolvriendin Silke onze zoon zo heeft bijgestaan. Dat zullen we nooit vergeten."


Het afscheidsmoment voor Jeson vindt komende zaterdag om 11.30 uur in crematorium Uitzicht in Kortrijk plaats. Wie hem een laatste groet wil brengen, kan daarvoor vanaf dinsdag van 15 tot 19 uur terecht in uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem. (VHS)