Jaar voorwaardelijke celstraf voor agressieveling bij zevende veroordeling

De omgeving van het Kortrijkse gerechtsgebouw lag er besneeuwd bij
Lieven Samyn De omgeving van het Kortrijkse gerechtsgebouw lag er besneeuwd bij
Een 32-jarige man uit Lendelede is bij zijn zevende veroordeling voor agressiviteit door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar. Hij moet vijf jaar lang wel enkele voorwaarden volgen om die straf voorwaardelijk te houden.

Niettegenstaande hij onder probatie stond door eerdere veroordelingen ging Watse D. in januari 2018 twee keer op korte tijd uit de bocht in het verkeer. Op nieuwjaarsdag stapte hij uit na een manoeuvre van een andere wagen. Hij toonde ostentatief zijn springmes in zijn handschoenkastje en deelde uiteindelijk twee vuistslagen uit aan de andere automobilist. Achttien dagen later was het opnieuw prijs. Hij sloeg en schopte een automobilist die achteruit zijn oprit wou oprijden en D. daarbij hinderde. “Hij heeft een kort lontje en is een gevaar op de weg”, stelde de rechter vast. “Hij heeft begeleiding voor zijn agressie- en drugsprobleem nodig”, vond zijn advocate. “Hij ontploft voor een futiliteit.” En daar ging de rechter ook op in door hem begeleidende voorwaarden op te leggen.

De voorbije jaren liep D. onder meer veroordelingen op voor slagen aan een arbeider die silicone aan zijn deur aan het spuiten was. Hij aanzag hem verkeerdelijk voor een inbreker. Ook voor het afranselen van zijn vriendin en haar 3-jarig dochtertje en een taxichauffeur die hij niet kon betalen, liep hij al tegen de lamp.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.