Ex-wielrenner Ronny Vanmarcke krijgt Lifetime Achievement Award

Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019, door burgemeester Carine Dewaele en sportschepen Bernard Fonteyne. Ook Ronny’s vrouw was er bij.
Valentijn Dumoulein Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019, door burgemeester Carine Dewaele en sportschepen Bernard Fonteyne. Ook Ronny’s vrouw was er bij.
De Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke kreeg tijdens het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen een Lifetime Achievement Award van burgemeester Carine Dewaele. De gemeente zette hem in de bloemetjes voor zijn rijke carrière, zowel solo op de weg en als begeleider bij jeugdwedstrijden.

“Het begon met je deelname aan de Olympiade in Mexico in 1968. Je werd er vijfde in de ploegenachtervolging. Dat werd een vliegende start van je profloopbaan”, vertelde burgemeester Dewaele. “Je behaalde bij de profs uiteindelijk twaalf overwinningen en dat tussen generatiegenoten als Eddy Merckx, Herman Vanspringhel, Eric Leman en Patrick Sercu. In 1970 was Ronny eerste in de 100 kilometer van Montreal en eerste in de eerste etappe van de Franco-Belge, in 1973 volgden eerste plaatsen in Wingene Koers en De Panne en in 1974 nog een verdienstelijke zesde plaats in Luik-Bastenaken-Luik.”

Bondscoach

Na zijn profloopbaan was Ronny werkzaam bij de Belgische Wielerbond. Hij was er ruim dertig jaar bondscoach van de jeugd. Hij was ook elf seizoenen bondscoach van de juniores en acht jaar van de dames bij de jeugd en elite. “Hij had een oog voor aanstormend talent en vele renners werden door hem vakkundig begeleid. Nu nog houdt hij zich fit en gezond door twintig dagen per maand op de fiets te zitten. Met deze hoogdag rond het BK in de gemeente wilden we Ronny dan ook toepasselijk huldigen.”

Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019.
Valentijn Dumoulein Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019.
Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019.
Valentijn Dumoulein Huldiging van de Lendeleedse ex-wielrenner Ronny Vanmarcke op het BK voor nieuwelingen in Lendelede 2019.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.