DE PARTIJEN DOORGELICHT

LENDELEDE

De

CD&V

van Carine Dewaele zal ongetwijfeld weer goed scoren. De burgemeester is populair en alle leden van haar lijst staan dan ook als een blok achter haar. Er staan vijf nieuwe kandidaten op de lijst. Opvallende afwezige is Nik Messely, die bij de start van de legislatuur drie jaar schepen was. Naar eigen zeggen te druk met zijn job, maar zeker een verlies voor de partij. Ook voor 'overloper' Vincent Kint was blijkbaar geen plaats op de lijst.

N-VA

kende de voorbije zes jaar op zijn minst gezegd groeipijnen. Kopman Vincent Kint stapte op en ging samenwerken met CD&V. De tweede verkozene op de lijst, Mieke Hautekeete, verliet de raad in 2013 en ook haar opvolger Nils Van Synghel hield het snel voor bekeken. Toch bleef er met Jan Gheysens, Els Moerkerke en Jean-Claude Villez een sterk trio over. Nieuwkomer en kopvrouw Gudrun Debrabandere gooit zonder twijfel hoge ogen, terwijl ook Kurt Vansteenkiste aardig uit de hoek zal komen.


Het heeft lang geduurd voor

Trots op Lendlee

op de rails stond, maar Francis Bonte, Etienne Vandewaetere en Michel Vandekerckhove slaagden er toch maar in Open Vld, Jong Lendlee, Groen, sp.a en Samen voor Lendelede te verenigen op één lijst. Hun deurhangeractie met invullijst was een succes. Gezonde financiën en verkeersveiligheid door het bannen van sluipwegen zijn hun topprioriteiten. Nu al staat vast dat het kartel ook na de verkiezingen blijft doorgaan.