Lege vijver raakt maar niet gevuld

Er is nog altijd geen oplossing voor de lege vijver van advocaat Dirk Dielen uit de Cirkellaan in Schilde.

Als gevolg van wegen- en rioleringswerken die bezig zijn in de aanpalende Schildedreef liep de vijver van Dirk afgelopen weekend stelselmatig leeg. "Met het water dat uit de vijver verdwenen is, kan je een paar keer het Olympisch zwembad Wezenberg in Antwerpen vullen."

Omstreeks 16 uur gistermiddag had Dielen naar eigen zeggen nog geen enkel contact gehad met de gemeente. "Ik heb niemand gehoord of gezien, ook de bevoegde diensten of de schepen niet", zegt Dielen. "De aannemer heeft onder druk van de politie en de brandweer opnieuw twee slangen in de vijver gelegd. Ook werden de pompen vooraan omgedraaid, maar ondanks alles is het water slechts twee tot drie centimeter gestegen."

Volgens burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) zijn de gemeentelijke diensten wel degelijk bij Dirk langs geweest. "Dat was zelfs zondag nog", meent Bauwens. "Ik begrijp niet waarom hij zegt dat er geen contact met hem is geweest. Dat is niet correct." Volgens Bauwens weet Dielen wat hem nu te doen staat. "Als advocaat zal hij ongetwijfeld weten dat hij bepaalde mensen aansprakelijk moet stellen en een schadevergoeding kan eisen indien hij schade heeft opgelopen. Ook zullen er waarschijnlijk oplossingen zijn aangereikt om het water opnieuw te doen stijgen, maar dat kan natuurlijk niet in één, twee, drie."

Dielen overweegt intussen sterk om verdere stappen te ondernemen. "Schade toebrengen en het dan ontkennen gaat een stap te ver." (KCS)