Leerling-bestuurder ramt winkelvitrine: 8.000 euro schade

Een klein foutje van een leerling-bestuurder heeft maandagochtend zo'n 8.000 euro schade teweeggebracht bij IT- en computerspeciaalzaak Boxzed in de Gasthuisstraat. De vrouw gaf bij het parkeren gas in plaats van te remmen, kruiste de straat en ramde de winkelvitrine. Niemand raakte gewond.

Het ongeval deed zich rond 6.30 uur voor. De vrouw die achter het stuur zat rijdt met een theoretisch rijbewijs met het oog op het behalen van haar definitieve rijbewijs. Zijzelf is aan de slag in het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw, aan de overkant van Boxzed. Onder begeleiding van haar man was ze naar haar werkgever gereden, maar bij het parkeren op de parking liep het fout. In plaats van de rem in te duwen gaf ze vol gas. De Volkswagen reed van een klein grasperkje, ging over de straat en kwam tot stilstand tegen de vitrine van de winkel. "Gelukkig is ze niet verder gereden, want achter het raam bestaat de vloer uit glas", weet zaakvoerder Peter Turtelboom. "Anders was ze onze kelder, waar vergaderruimtes zijn, ingereden. Nu is enkel het raam en de omlijsting stuk, iets wat toch zo'n 8.000 euro zal kosten. Maar gelukkig blijft het hierbij en is er niemand gewond. De wagen was ook nog rijvaardig. De man en vrouw hebben hun excuses aangeboden, maar we nemen hen niets kwalijk."

"Geen droomstart"

Voor het bedrijf, dat ook vestigingen in Ninove en Ternat heeft, startte de werkweek wel in mineur. "Zeker sinds we vandaag echt op volle toeren gingen draaien, na de overname vorige week van PC-Compleet", weet Turtelboom. "Niet meteen de droomstart. We stellen nu alles in het werk om alles veilig af te sluiten. Er zal ook nog extra beveiligingsapparatuur geplaatst worden. We gaan ook bekijken hoe we extra kunnen beveiligen, want dit ongeval deed ons denken aan een ramkraak." (TVP)

Een deel van de vitrine van computerspeciaalzaak Boxzed ligt aan diggelen.
Mozkito Een deel van de vitrine van computerspeciaalzaak Boxzed ligt aan diggelen.
Zaakvoerder Peter Turtelboom.
Mozkito Zaakvoerder Peter Turtelboom.