Leegstaande hoeve brandt uit

In de Groenestraat brandde zaterdagnacht een hoeve volledig uit. De eigenaar (87) kon tijdig in veiligheid worden gebracht. Ook zijn hond kon worden gered.

Even voor 1 uur zondagochtend merkten buren plots de brand op in de hoeve van Frans Saelen langs de Groenestraat. Zij verwittigden de hulpdiensten. "De boerderij stond in lichterlaaie", aldus brandweerkapitein Stefaan Vanpoucke. "Gelukkig woonde er niemand meer." De 87-jarige Frans Saelen blijkt in een soort hok op het terrein te wonen en kon in veiligheid worden gebracht. Ook de hond van de eigenaar konden worden gered. "We hebben uit veiligheid enkele bewoners uit de nabije omgeving in eerste instantie op afstand gehouden, maar later mochten die mensen weer naar huis." In het gebouw stonden nog gasflessen, maar deze vond de brandweer snel. Het gebouw kon niet meer worden gered. De deskundige van het parkt vermoedt dat een kortsluiting aan een diepvries de oorzaak was. Danny Saelen, de 54-jarige zoon van de eigenaar, kwam onmiddellijk ter plaatse. "Mijn vader had niets in de gaten en moest worden gewekt. Gelukkig kon de hond van mijn pa, die wel in het gebouw zat, gered worden." Het is de tweede keer in vijf jaar tijd dat er op het terrein een brand uitbreekt. De vorige keer was in december 2011 toen Frans nog in het tweede huis dat op de site te vinden is, woonde. "Die brand was het gevolg van een tv-implosie. Na dat voorval is mijn vader in een hok gaan wonen." Frans Saelen werd gisterochtend eerst bij buren opgevangen en kon dan de nacht doorbrengen in een rusthuis Sint-Camillus in Wevelgem.

(CMW)

In de Groenestraat in Wevelgem brandde in de nacht van zaterdag op zondag een leegstaande hoeve volledig uit.
Christophe Maertens In de Groenestraat in Wevelgem brandde in de nacht van zaterdag op zondag een leegstaande hoeve volledig uit.