Zesde leerjaar Sint-Jan verkozen tot ‘Meest Mediawijze Klas van Vlaanderen

Het 6de leerjaar uit de VBS Sint-Jan is de 'Meest Mediawijze Klas van Vlaanderen'.
Joke Couvreur Het 6de leerjaar uit de VBS Sint-Jan is de 'Meest Mediawijze Klas van Vlaanderen'.
Er wachtte het zesde leerjaar van vrije basisschool Sint-Jan in Rollegem woensdagvoormiddag een verrassing van formaat. Acteur Amir Motaffaf (Gamil in de populaire Ketnet-reeks 4eVeR) kwam met het grote nieuws dat de klas was uitgeroepen tot ‘Meest Mediawijze Klas van Vlaanderen’. Hij kwam de diploma’s en het embleem overhandigen in de klas van juf Aagje Minne. 

De klas nam deel aan ‘De Schaal van M’, een online spel van Mediawijs en Ketnet dat alle 10- tot 12-jarigen uitdaagt te laten zien hoe mediawijs ze zijn. Het zesde leerjaar van Sint-Jan wist de jury te overtuigen met hun inzendingen voor de Week Challenge. Ze kregen de opdracht een mediawijze actie op poten te zetten. Er namen meer dan 1.600 klassen en 30.000 leerlingen deel. De winnende klas zal binnenkort te gast zijn in Kingsize Live op Ketnet.

Ilana, Jelle, Ilko, Léonie, Lander, Elise, Senne, Gauthier, Aster, Nyomi, Estée, Mathieu, Jakke, Chloë, Storm, Jasper, Arthur, Caeley en Emile ontwierpen een eigen postzegel met de tekst ‘Think before you post’ en de logo’s van Facebook en Instagram. Met daarbij een knipoog naar een veilig internet.

De zelfontworpen postzegel is te koop per tien of twintig stuks. De kerst- en nieuwjaarskaartjes zullen hiermee nog nooit zo origineel zijn geweest De opbrengst gaat naar de aankoop van - hoe kan het ook anders - media(wijze) middelen De postzegels kosten twintig euro per tien stuks en dertig euro voor twintig.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.