Sp.a Ledegem trekt alleen naar de kiezer

Het kartel sp.a-Groen, dat momenteel drie zetels telt in de Ledegemse gemeenteraad, houdt op te bestaan. De beide partijen trekken na één legislatuur samenwerking weer alleen naar de kiezer.

De twee raadsleden van sp.a - Caroline Seynhaeve (53) en Andy Vandoorne (49) - staan op de plaatsen 1 en 2. Voorzitter Hélène Vanacker (45) staat op 3 terwijl oud-burgemeester Patrick Van Gheluwe (69) de lijst duwt.


Liefst 13 van de 21 kandidaten zijn voor het eerst kandidaat voor de Ledegemse verkiezingen. Die nieuwkomers zijn Anna Naessens (22), Wim Claeys (48), Peggy Van den driessche (45), Mario Lafere (56), Charlotte Kruydt (31), Silvie Bulckaen (39), Tine Herman (32), Giovanni Debrabandere (45), Shirley Lietaer (39), Aurore Commeine (36), Didier Bogaert (58), Roy Vandoorne (42) en Brecht Bruneel (31).


"We willen een waardige oppositie realiseren om de democratische werking van onze gemeente te garanderen en dat met sociale thema's en een duurzaam beleid en dito investeringen", stelt woordvoerder Patrick Van Gheluwe. (VGGS)