Slagerij Meat Xavier en Lieselot volledig vernieuwd,
binnen enkele weken online bestellen en afhalen in
versbox

Xavier  Deprez en Lieselot Devos in hun vernieuwde slagerij.
Joke Couvreur Xavier Deprez en Lieselot Devos in hun vernieuwde slagerij.
Slagerij Devos op het Dorpsplein gaat voortaan verder als ‘Meat Xavier en Lieselot’. Die nieuwe naam is een frisse woordspeling op de jonge zaakvoerders Xavier Deprez (32) en Lieselot Devos (29), de vierde generatie al in de slagerij. De zaak bestaat honderd jaar en werd recent volledig vernieuwd. Binnen enkele weken zal het mogelijk zijn om online te bestellen en af te halen in de versbox.

“De keuze voor de nieuwe naam moet aangeven dat er jongere mensen in de slagerij staan”, steekt Lieselot van wal. “Aanvankelijk was het de bedoeling om in september te verbouwen. Op onze vraag hebben de aannemers de werken echter vroeger kunnen afronden. Eerder openden we ook al vier weken een pop-upslagerij in een garage wat verderop.”

Barbecue

Het is zomer en dus volop de periode van de barbecue. Bij Slagerij Meat Xavier en Lieselot, die op woensdag is gesloten, is er hiervoor alvast een ruim aanbod. “We verkopen enorm veel côte à l’os”, vertelt Lieselot. “Traiteur op verplaatsing doen we niet. De klanten kunnen hier wel belegde broodjes en koude buffetten bestellen.”

“Onze zelfgemaakte charcuterie is ook een troef”, vult Xavier aan. Slagerij Meat Xavier en Lieselot is de enige slagerij in het dorp. In een pand met een rijke geschiedenis. Een eeuw geleden is het allemaal begonnen met Remi Devos, zoon van de veldwachter. Nadien volgden Gabriel en later Lieven Devos. Steeds met de hulp van hun echtgenote.

Zwarte bladzijde

In die honderd jaar was maandag 5 juli 2004 helaas een zwarte bladzijde. Slager Lieven Devos kwam toen om het leven tijdens een verkeersongeval met zijn wagen. Hij kwam enkele dagen vroeger dan zijn echtgenote en dochter terug van vakantie in Egypte en was op weg naar huis. Lieven verongelukte in Moorsele. Hij was een groot kunst- en boekenliefhebber. Weduwe Frieda Vanhaecke hield de slagerij onder de kerktoren verder open. 

Drie jaar geleden namen Xavier en Lieselot de slagerij over. Xavier is afkomstig uit Desselgem en was vroeger loodgieter. Lieselot volgde in Kortrijk journalistiek. Beiden volgden aan Syntra West een opleiding tot slager. Er zijn twee kinderen Hendrik (bijna 4) en Remi (5).

Binnen enkele weken wordt het mogelijk om online te bestellen. “Ideaal voor wie niet meer in de wachtrij wil staan”, vertelt Lieselot. “Het gaat om een eenvoudige webshop met allerlei gekende producten. De klanten kiezen hun afhaaldag en het uur. Betalen gebeurt ook online.”

“De klanten kunnen hun bestelling zeven dagen op zeven komen afhalen in onze versbox, een gekoelde afhaalfrigo. De mensen krijgen een bericht per mail of sms met de code om hun frigovak in de versbox te openen.”

Meer info: www.meattime.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.