Slachtoffer zwaar ongeval E403 morgen misschien al naar gewone ziekenhuiskamer

Om de bestuurder te kunnen bevrijden, moest de brandweer de deur van de bestelwagen wegnemen.
Hans Verbeke Om de bestuurder te kunnen bevrijden, moest de brandweer de deur van de bestelwagen wegnemen.
Mathieu T., de 34-jarige loodgieter uit Rollegem-Kapelle die maandagmorgen zwaargewond raakte bij een kop-staartbotsing op de E403 in Wevelgem, heeft bij het ongeval als bij wonder alleen zijn rechterdijbeen gebroken. “Met wat geluk mag hij woensdag al de afdeling intensieve zorgen al verlaten”, zegt zijn vader.

In onderaanneming voor het bedrijf Feys-Pattyn uit Boezinge was Mathieu T. maandagmorgen op weg voor een herstelling bij een klant toen het noodlot toesloeg. Op de E403 in Wevelgem was de 34-jarige man verrast toen een voorligger plots bruusk uitweek naar links om de file te ontwijken die zich gevormd had in de aanloop naar de wisselaar met de E17 in Aalbeke. Mathieu T. botste met zijn bestelwagen achter op een lichte vrachtwagen. De brandweer had ruim een half uur nodig om hem te bevrijden. “De eerste berichten die we kregen, waren heel alarmerend”, zegt z’n vader. “Kort nadat we in het ziekenhuis gearriveerd waren, kwam een dokter ons geruststellen. Mathieu heeft alleen zijn rechterdijbeen gebroken. Daar zit nu een metalen spil in. Verder heeft hij wat kneuzingen. Een bloeding die hij opliep bij het ongeval, stopte vanzelf. Zijn toestand is stabiel, maar hij wordt nog even op de afdeling intensieve zorgen gehouden. Volgens de dokter is de kans echter groot dat hij snel naar een gewone ziekenhuiskamer kan.” De ouders van Mathieu zijn dankbaar dat hun zoon het er vrij goed van af heeft gebracht. “Hij heeft duidelijk een goeie engelbewaarder”, besluit zijn vader. 

De brandweer had ruim een half uur nodig om Mathieu T. (34) uit Rollegem-Kapelle te bevrijden uit z'n bestelwagen.
Hans Verbeke De brandweer had ruim een half uur nodig om Mathieu T. (34) uit Rollegem-Kapelle te bevrijden uit z'n bestelwagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.