Ravage in Rollegem-Kapelle: auto over de kop na botsing tegen geparkeerde bestelwagen, drie wagens beschadigd

Buurt trok al naar gemeentehuis om onveilige verkeerssituatie aan te klagen

De Skoda Superb ging over de kop.
LSI De Skoda Superb ging over de kop.
In de Rollegemstraat in het centrum van Rollegem-Kapelle is dinsdagavond een auto over de kop gegaan nadat de automobiliste tegen een geparkeerde bestelwagen was gereden. In totaal raakten drie geparkeerde wagens beschadigd. “We hebben de onveilige verkeerssituatie in onze straat na het verlof al aangekaart in het gemeentehuis”, zeggen de buurtbewoners.

Rond 21.15 uur hoorden buurtbewoners plots een luide klap. “Toen ik een kijkje ging nemen, zag ik mijn bestelwagen schuin op het voetpad staan, tien meter verder dan waar ik ze geparkeerd had. Op straat lag een wagen op het dak”, vertelt Kenny Dupret (25). “De automobiliste vroeg geen politie en geen ambulance te bellen”, pikt een andere buurtbewoonster in. “Ze vertelde dat ze bezig was geweest met haar gsm. We vermoeden echter dat ze ook alcohol had gedronken.” 

De automobiliste vroeg geen politie en geen ambulance te bellen. Ze vertelde dat ze bezig was geweest met haar gsm. We vermoeden echter dat ze ook alcohol had gedronken

Buurtbewoonster

Emily M. (26) uit Ledegem werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ze had iets te veel gedronken maar moest haar rijbewijs niet inleveren. De bestelwagen van bouwaannemer Kenny kreeg een harde klap op het linker achterwiel. De Ford Transit  is vermoedelijk rijp voor de schroothoop. “Pas een jaar oud”, sakkert Kenny. “Een collega zal me woensdagochtend moeten komen halen om te werken. Ook mijn materiaal is volledig door elkaar geschud.”

De Ford Transit van een buurtbewoner en twee Opels raakten beschadigd.
LSI De Ford Transit van een buurtbewoner en twee Opels raakten beschadigd.

Drempels of bloembakken

Samen met enkele andere buurtbewoners kaartte Kenny na het zomerverlof de onveilige verkeerssituatie in de Rollegemstraat al aan in het gemeentehuis. “Er wordt hier te snel gereden”, vinden Justine Gryspeert en Thomas Braem, wier twee Opels ook in de brokken deelden. “Normaal parkeer ik mijn wagen in de garage”, gaat Justine verder. “Maar omdat mijn dochtertje sliep toen ik thuis kwam, deed ik dat niet en bracht ze snel naar binnen. Om de haverklap raken spiegels beschadigd of haperen auto's aan onze geparkeerde wagens. We hebben zelfs een tijdje deels op het voetpad geparkeerd om de straat wat breder te maken, maar dat heeft de apotheker wat verderop al een boete opgeleverd. We hebben het gemeentebestuur al voorgesteld drempels aan te leggen of bloembakken te plaatsen. Het heeft maatregelen beloofd, maar er is nog niets gebeurd.”

“We bekijken inderdaad welke snelheidsremmende maatregelen we kunnen nemen”, bevestigt burgemeester Bart Douchy, die even ter plaatse kwam kijken. “We zullen alvast snelheidsmetingen laten uitvoeren. De Rollegemstraat is zowel in Rollegem-Kapelle als in Ledegem een probleemas. Er wordt inderdaad te snel gereden, vooral wanneer er minder verkeer is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.