Maandag infoavond over plannen Capellehof

De site van 't Capellehof in Rollegem-Kapelle.
Geert Van Gheluwe De site van 't Capellehof in Rollegem-Kapelle.
In de Sint-Janskerk in Rollegem-Kapelle is er maandag om 20 uur een infoavond over de plannen met het Capellehof. Er wordt eveneens een toelichting gegeven over het gebruik van het gebouw door dagcentrum ‘t Ferm en Mariënstede (Dadizele).

De gemeente Ledegem heeft ambitieuze plannen met de historische hoeve. Het Capellehof stond de voorbije jaren vooral bekend als Capellegoed, maar de gemeente ontdekte in historische documenten dat Capellehof al veel eerder gebruikt werd en grijpt terug naar die eerste naam. De oudste vermelding van de historische hoeve in het hart van Rollegem-Kapelle dateert uit 1561. Later maakten verschillende burgemeesters er hun thuis van. Er hangt dus een flinke brok geschiedenis aan vast. Uit vrees voor een afbraak en een nieuwbouwproject kon de gemeente het in 1999 als een beschermd monument klasseren. Daarna volgde nog een procedureslag voor de Raad van State, maar uiteindelijk kon de gemeente het gebouw twee jaar geleden officieel aankopen.” Voor het ontwerp zorgden 3Architecten (Roeselare) en landschapsarchitect Erik De Waele uit Zwevegem.

Een luchtbeeld van het Capellehof vandaag.
Repro VDI Een luchtbeeld van het Capellehof vandaag.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.