Kloosterstraat is de winnende ‘Winkel Koerse Wijk’ van 2018

Het bestuur van Winkel Koerse trakteerde bij de plaatsing van het bord

Eerste schepen Greta Vandeputte en wijkburgemeester Stijn Vandromme onthullen het bord.
VGGS Eerste schepen Greta Vandeputte en wijkburgemeester Stijn Vandromme onthullen het bord.
De organisatoren van Winkel Koerse, de enige paardenkoers op straat in ons land, hebben het nieuwe ‘Winkel Koerse Wijk’-bord onthuld. Bij de onthulling werden de wijkbewoners ook getrakteerd.

“Het is gebruikelijk dat we in de nieuwjaarsmaand dat bord laten plaatsen door de technische ploeg van onze gemeente”, zegt voorzitter Krist Vandemoortele van de Koninlijke vzw De Paardekoers aan de Steene Molen. “Dit jaar doen we dat al voor de zesde keer en altijd in aanwezigheid van de wijkburgemeester. Burgemeester Bart Dochy werd dit jaar echter vervangen door eerste schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD) voor de onthulling van het bord.”

“Dinsdag 9 oktober 2018 was een glorieuze dag voor jockey Benito Vanpuyvelde uit Gullegem”, vertelt pr-man Geert Van Gheluwe. “Voor de tweede keer op rij schoot hij met paard Betty de hoofdvogel af. Hij droeg toen het nummer 35 en dat stemt overeen met het wijknummer van de inwoners van de Kloosterstraat. Zij mogen dan ook straks een geweldig feestje vieren in ons lokaal De Oude Smisse met hapjes en drankjes.”

Wijkburgemeester Stijn Vandromme, die momenteel in een rolstoel zit met een gebroken voet, mocht met schepen Greta Vandeputte het bord onthullen. “Het was uiteraard een geweldig moment toen ‘ons’ paard Winkel Koerse won vorig jaar. Dat betekent voor onze Kloosterstraat nog een feestje erbij, want we komen nu al twee keer per jaar samen. En zeg nu zelf: drie keer is toch scheepsrecht, hé”, glimlacht Stijn.

De inwoners van de winnende Kloosterstraat klinken op het bord in hun straat.
VGGS De inwoners van de winnende Kloosterstraat klinken op het bord in hun straat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.