Groen wil met verlenging Muizelstraat doorgaand verkeer uit Bosmolens en Sint-Eloois-Winkel halen

Sien Jacques en Balder Clarys aan de Muizelstraat
Lucien Vandenbroucke Sien Jacques en Balder Clarys aan de Muizelstraat
De Izegemse en Ledegemse afdelingen van Groen pleiten voor een weg die het verkeer rond de Bosmolens en Sint-Eloois-Winkel leidt. Zo willen ze het doorgaand verkeer uit de centra halen.

“De voorgestelde weg verlengt de Muizelstraat, loopt langs de autostrade en takt aan op de Rijksweg (N36)”, verduidelijkt het Izegemse gemeenteraadslid Balder Clarys. “We willen investeren in leefbaarheid en Bosmolens en Sint-Eloois-Winkel terug aan de mensen geven.”

“Doorgaand verkeer heeft geen plaats in een centrum”, vult Sien Jacques van Groen Ledegem aan. “Met ons idee is het voorstel uit Visie 2030 mogelijk op de Bosmolens, waarbij een autoluw marktplein wordt aangelegd. Zo zorgen we ook voor een veilige schoolomgeving. Dit initiatief kadert ook heel mooi in de geplande dorpskernvernieuwing voor Sint-Eloois-Winkel en tilt die zelfs een niveau hoger.”

Voorwaarde voor dit plan is wel dat er een knip komt. “Enkel op die manier verleggen we echt het autoverkeer”, zegt het duo. “Fietsers, openbaar vervoer en lokaal verkeer blijven wel nog mogelijk op de Meensesteenweg en Izegemsestraat.”

Beide partijen doen hun voorstel op de gemeenteraad van mei. “We willen hiermee het goede voorbeeld geven en tonen dat samenwerking nodig is, maar ook kan. Mobiliteit reikt verder dan de grenzen van de eigen stad of gemeente. We willen dat beide gemeenten de haalbaarheid van ons voorstel onderzoeken. Het mag zeker niet losstaan van een breder mobiliteitsbeleid.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • joeri dehaene

    Als er nu eens een oprit en afrit gelegd worden op de muizelstraat. Dan moet het verkeer van industriepark gullegem niet meer door de dorpen.

  • Jeroen Driessens

    Goed plan! Het centrumverkeer is hier de afgelopen jaren sterk gegroeid.

  • romain Van gassen

    Er zijn wegen genoeg naar het Gullegemse industriepark. Beetje meer controle. Goedkoper dan weeral een weg. En het brengt op. Groen heeft blijkbaar geld te veel. En hersens te kort. Denk niet dat het groene gedachtengoed ons leven zal verbeteren. Verarmen daarentegen...