Gerard komt met zijn wagen met gepersonaliseerde nummerplaat naar eeuwfeest

Gerard 100 poseert bij een bestelwagen van amper 50 jaar en dus uit 1969
VGGS Gerard 100 poseert bij een bestelwagen van amper 50 jaar en dus uit 1969
Gerard Berteloot mocht op zaterdag 29 juni honderd kaarsjes uitblazen in het gemeentehuis van Ledegem. Voor de gelegenheid kwam hij met een wagen met gepersonaliseerde nummerplaat ‘Gerard 100'. Van burgemeester Bart Dochy kreeg hij een portret cadeau.

Gerard was meesterkleermaker van beroep. Als jonge snaak van 14 jaar ging hij in de leer bij Alfons Verheule uit Rollegem-Kapelle. Zijn eerste naaimachine kocht hij in 1938 en die staat nu nog altijd in zijn naaiatelier. Hij verliet in 1944 het ouderlijk nest op de Izegemse Bosmolens om met de Ledegemse Anna Raes te huwen. Vier jaar later hadden ze in Ledegem hun eigen winkel met de toepasselijke naam De Schaar. 

De geboorteakte van Gerard.
VGGS De geboorteakte van Gerard.

Dé specialiteit van Gerard waren herenkostuums en mantels. Gerard kreeg met Romain, Rozanne en Bernard drie kinderen, die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen Valerie, Valentin, Violette, Bruno, Nanou, Winie en ook al vijf achterkleinkinderen Kaleb, Sifra , Henri, Gisèle en Gaspard, terwijl het zesde achterkleinkind op komst is. 

Gerard woont nog altijd alleen. “Mijn wagen blijft mijn vrijheid”, zegt Gerard, die nog bijna elke dag een ritje maakt door zijn gemeente. “Uiteraard kwam ik met mijn eigen wagen, met als copiloot schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD), naar het gemeentehuis om mijn eeuwfeest te vieren”, lacht Gerard. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van de talrijk aanwezige vrienden en kennissen bij zijn intrede. “Blijkbaar beschikt onze familie over goede genen, want mijn vader en moeder werden ook 95 en 96 jaar. Ik heb zeker verlangd naar mijn 100ste verjaardag”, besluit Gerard. Hij kreeg er van burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) een zelfportret en knikte dat het goed was.

Burgemeester Bart Dochy overhandigt een portret aan de 100-jarige Gerard Berteloot.
VGGS Burgemeester Bart Dochy overhandigt een portret aan de 100-jarige Gerard Berteloot.
Gerard Berteloot en zijn familie.
VGGS Gerard Berteloot en zijn familie.
Gerard straalt op zijn 100ste verjaardag.
VGGS Gerard straalt op zijn 100ste verjaardag.
Gerard wordt gehuldigd in het Ledegemse gemeentehuis.
VGGS Gerard wordt gehuldigd in het Ledegemse gemeentehuis.
Gerard met zijn kinderen in het gemeentehuis.
VGGS Gerard met zijn kinderen in het gemeentehuis.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart De Brucker

    Hopelijk rijd hij niet met die oud, niet alleen om de veiligheid van iedereen, maar die nr plaat is onwettig.

  • Jef goossens

    Nen dikke proficiat gerard en doet er nog een paar jaren bij !

  • Christiaan Goethals

    Mooi om zo oud te kunnen worden, misschien ook het resultaat van een levensstijl, voor me mag er nog honderd bij, Gerard.