Ere-schepen Pol Verstraete overleden

In juli 2016 vierde ere-schepen Pol Verstraete (midden) nog z’n 50e huwelijksverjaardag met Yolande Callewaert.
Geert Van Gheluwe In juli 2016 vierde ere-schepen Pol Verstraete (midden) nog z’n 50e huwelijksverjaardag met Yolande Callewaert.

Ere-schepen Pol Verstraete is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Hij werd geboren op 19 juli 1942 in Rollegem-Kapelle en woonde langs de Izegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Verstraete was gehuwd met Yolande Callewaert. Het koppel vierde in 2016 nog hun gouden jubileum. Hij leidde het succesvolle verfbedrijf De Voerman, en liet ook in de lokale politiek van zich spreken. Politiek creëerde hij in 1988 de toenmalige CVP-lijst en was eerste schepen tot 2001. Toen greep Paul Vanhie (Open VLD) de burgemeesterssjerp en gaf Verstraete de fakkel door aan huidig Ledegems burgemeester Bart Dochy. In 2008 kreeg hij de titel van ere-schepen. Pol was enorm betrokken in het verenigingsleven, een groot verzamelaar van boeken en een groot reiziger. Samen met zijn echtgenote bezocht hij tientallen landen verspreid over alle continenten aan. Ze volgden met hun mobilhome ook jarenlang de Tour en de Vuelta. De plaats en datum van de begrafenis zijn nog niet bekend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.