Container met brandbaar afval vat vuur
door zelfontbranding

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In het containerpark van Rollegem-Kapelle langs de Roeselarestraat vatte woensdagavond de container met brandbaar afval vuur. “Het park was gesloten en we zouden zelf ook net vertrekken toen we de brand opmerkten”, vertelt parkwachter Mario Willaert. 

“We zagen plots rook opstijgen boven de container met brandbaar afval vlak voor we zelf ook zouden vertrekken”, vertelt parkwachter Mario Willaert. “Ik ging kijken en zag dat het binnenin aan het branden was. Ik ben meteen het brandblusapparaat gaan halen maar toen ik terugkwam sloegen de vlammen al naar buiten tot tegen de bomen. Daarna hebben we meteen de brandweer gebeld.” De brandweer snelde ter plaatse en kon de vlammen snel doven. Dat zorgde voor een hevige rookontwikkeling. Ook de container ernaast, met papier en karton, vatte even vuur, maar die kon snel geblust worden. Voor de container met brandbaar afval zat er voor de brandweer niets anders op dan alles uit de container te halen en nat te spuiten. Niemand raakte gewond. 

De brandweer bluste de vlammen.
Alexander Haezebrouck De brandweer bluste de vlammen.
Alexander Haezebrouck
Alexander HaezebrouckReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.