Cirque Magique krijgt cirkelvormig terrein

Altijd speciale ambiance op Cirque Magique.
Foto Joke Couvreur Altijd speciale ambiance op Cirque Magique.
Bonkende beats in de Ledegemse velden zijn in een recordtempo een vast begrip geworden, met dank aan Cirque Magique. Voor de derde editie, tijdens het eerste weekend van augustus, ziet de organisatie het dan ook groots met meer mobiele acts, een nieuwe productiepartner, een cirkelvormig terrein en top-dj's.

Na twee succesvolle edities, waarbij het aantal bezoekers steeg van 4.000 naar 10.000, kan je zeggen dat Cirque Magique zijn start niet gemist heeft. Het festival werd bij zijn debuut nog bekroond met een Red Bull Elektropedia Award en doet er ook dit jaar alles aan om zijn reputatie waar te maken.


"We gaan in zee met Tijs Vandenbroucke, die onder de noemer Nasty Mondays jaarlijks al tachtig evenementen in goede banen leidt. Daar bevinden zich kleppers als Kozmoz en Star Warz tussen, dus met zijn expertise kunnen we alles nog professioneler laten verlopen", vertellen organisatoren Dries Claeys en Quincy Steveninck. "We zullen nog meer inzetten op beleving. We hebben uiteraard ons circusthema dat terugkomt in de aankleding, acts en podia, maar we willen dat nog verfijnen. We gaan het hele terrein herschikken. Het terrein blijft even groot, maar wordt cirkelvormig. In het centrum plaatsen we een zweefmolen, van waarop je het hele gebied nog beter zal kunnen overschouwen. Daarna werken we met buitencirkels, waarin alles zal opgesteld staan."

57 muzikale acts

Er is voor het eerst ook een subthema dat refereert naar die cirkelvorminge opstelling: Together in Orbit. Dat idee vertaalt zich naar de vier podia.


"De 57 muzikale acts kunnen terecht op het mysterieuze Imaginarium, de theatrale Circodrome, het romantische Luna Volante en de Arcadia. Dat laatste podium staat op de camping en biedt op vrijdagavond 4 augustus al een preparty. Op zaterdag en zondag zijn er daar ook telkens pre- en afterparty's. We mikken trouwens op 2.500 kampeerders", zegt Dries.


Ook Kids Magique ondergaat een metamorfose. Op zondag zijn kinderen van 5 tot 12 jaar welkom voor animatie, workshops en acts. Dat is dit jaar voor het eerst gratis. Keert wél terug: het betaalsysteem waarbij je geld op een polsbandje kan plaatsen, zodat je je portefeuille kan thuislaten. Niet opgebruikt geld wordt nadien netjes teruggestort.

Verkeersvrij

Op mobiliteitsvlak is er één grote verandering. De Sint-Pietersstraat zal dit jaar volledig verkeersvrij zijn.


"Vorig jaar was het er erg chaotisch met zowel bezoekers, personeel als artiesten", vertelt Dries. "We zitten bovendien ook met terreurniveau 3 en dat maakt het overzichtelijker. Grote rugzakken zijn dit jaar trouwens verboden."


Meer info, timing, prijzen en de volledige affiche zijn te vinden op www.cirquemagique.eu.