Cirque Magique breekt bezoekersrecord

Dansen in de zon op Cirque Magique, deze vrouw geniet er met volle teugen van.
Joke Couvreur Dansen in de zon op Cirque Magique, deze vrouw geniet er met volle teugen van.
Duizenden feestvierders zijn het voorbije weekend afgezakt naar de tweede editie van Cirque Magique. Het feeëriek ingeklede dancefestival had niet alleen het zomerse weer aan zijn zij, maar plukte ook de vruchten van zijn zorgvuldig opgebouwde reputatie na een schitterende eerste editie in 2015.

Die lijn werd dit jaar doorgetrokken met een vlekkeloos verloop in een wederom magische setting. "Vorig jaar vierde ik hier mijn verjaardag en dat beviel me zo goed dat ik dit keer een hoop extra vrienden heb uitgenodigd om mee te komen feesten", vertelt Joachim Mariman. "Om het plaatje compleet te maken, zijn we verkleed als circusdirecteur, jongleurs, clowns en mimespelers naar de festivalweide afgezakt. Heel wat mensen doen dat en het maakt de sfeer er alleen maar beter op."


Ook Silke Gers en Lieselot Van Zandycke kwamen verkleed naar Cirque Magique. "Als engeltjes, nadat we op Hype-O-Dream in Waregem veel goeds over dit festival hoorden. Terecht, want ook de randanimatie met circusacts mag er zijn."

Hoe gekker verkleed, hoe beter. Dat zorgt voor nog meer sfeer.
Joke Couvreur Hoe gekker verkleed, hoe beter. Dat zorgt voor nog meer sfeer.

Camping uitverkocht

De organisatie is tevreden met de opkomst. "Onze camping was met 1.500 bezette plaatsen helemaal uitverkocht", glundert organisator Simon Loncke. "Zaterdag mochten we met 6.000 bezoekers het bordje uitverkocht bovenhalen en zondag mochten we nog eens 3.500 mensen verwelkomen. Een onverhoopt succes, want zelf dachten we aan 7.500 bezoekers te raken. Onze verwachtingen zijn dus ruimschoots overtroffen."


In Tielt beleefde ook dancefestival Supervision zijn beste editie ooit, goed voor 2.200 bezoekers op het Generaal Maczekplein. (VDI)

Deze bende kwam, zoals vele festivalbezoekers, verkleed.
Joke Couvreur Deze bende kwam, zoals vele festivalbezoekers, verkleed.