Christ Nyffels (51) kookt in Komen Eten

Christ Nyffels bereidt in Komen Eten een volledig West-Vlaams menu.
VGGS Christ Nyffels bereidt in Komen Eten een volledig West-Vlaams menu.
Christ Nyffels (51) uit de Kerkstraat kokkerelt vanaf maandag 6 november in het programma 'Komen Eten' op Vier. "Een hele uitdaging, want voor de opnames kon ik amper een ei koken", lacht het diensthoofd van de Ledegemse technische dienst.

"Iedereen die me kent, weet dat ik wel eens een uitdaging durf aangaan" vertelt Christ die in het dagelijks samen is met Nancy Lemmens.


"Zo ging ik een paar jaar geleden al eens te voet naar Halle, een bedevaart van meer dan 100 kilometer. Ik kwam via Facebook op de site van 'Komen Eten' terecht en was meteen verkocht. Het werd een geweldig avontuur, waarbij ik de West-Vlaamse keuken in de kijker heb gezet. Winnen was voor mij zeker geen must en dus ging ik er, zonder zenuwen, helemaal voor. Het aperitief was een echt streekproduct op basis van picon à l'orange en Rodenbach Grand Cru. Voor de carpaccio uit de zee trok ik die ochtend naar de plaatselijke Spar, waar mijn vrouwtje Nancy werkt. Daarnaast koos ik voor een côte à l'os op de grill van wit-blauw rundsvlees uit eigen streek en 'Hete Liefde' als afsluiter."


De disgenoten uit het verre Hamont-Achel, Rumst en Genk konden de verre verplaatsing naar West-Vlaanderen met een optreden van de plaatselijke bard Danny Cottijn best pruimen. Als toemaatje vertoont het lokale jeugdhuis Den Chaplin nu maandag de aflevering met Christ op groot scherm. Uiteraard is hij ook van de partij en serveert er onder meer zijn bieraperitief.


(VGGS)