Auto knalt tegen hoogspanningscabine: buurt zonder elektriciteit

De Mercedes kwam in de gracht tot stilstand.
Lieven Samyn De Mercedes kwam in de gracht tot stilstand.
In de landelijke Rennevoortstraat in Rollegem-Kapelle (Ledegem) heeft een auto woensdagavond iets over 22 uur een hoogspanningscabine vernield. Daardoor zat de buurt enkele uren zonder elektriciteit. 

Pieter-Jan V. uit het Oost-Vlaamse Gavere ging met zijn Mercedes rechts van de landelijke straat van de weg af en belandde tegen een tuinomheining met betonnen palen en een cabine met ondergrondse hoogspanningskabels van netwerkbeheerder Infrax. De cabine en de kabels raakten volledig vernield. De Mercedes kwam enkele meters verder tot stilstand in de gracht. De automobilist stapte ongedeerd uit het voertuig, maar wachtte de komst van politie en brandweer niet af. Volgens buurtbewoners beloofde hij nog terug te keren maar bijna een uur na het ongeval was er van de man nog geen spoor. De politie van de zone Grensleie vorderde zelf een takeldienst op om het voertuig weg te takelen. Voor de technici van Infrax betekende het ongeval enkele uren werken. Om de lokale elektriciteitsvoorziening, onder meer van een boerderij met vee, opnieuw te kunnen opstarten, was de komst van drie aparte stroomgroepen noodzakelijk. Pieter-Jan V. contacteerde in de loop van de nacht de politie en zal later de rekening gepresenteerd krijgen. Waarom hij precies wegwandelde, is niet duidelijk.

Een hoogspanningscabine is volledig vernield.
Lieven Samyn Een hoogspanningscabine is volledig vernield.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.