37 maanden cel na vlucht met gestolen EHBO-bestelwagen

Twee jonge Fransmannen van 20 en 24 jaar krijgen elk 37 maanden cel voor de diefstal van een EHBO-bestelwagen op 8 juli dit jaar.

De twee hadden eerst in een horecazaak in Bredene amok gemaakt en vertrokken elk met een halfvol glas mojito. De politie werd opgeroepen, die de twee controleerde. Omdat ze dronken waren, werden hun autosleutels afgenomen. Daarop trokken ze naar De Haan waar het metalfestival Coq Rock werd gehouden. Rond 1 uur zagen ze een Ford Transit, die geparkeerd stond met de sleutels op het contact. Die bestelwagen was eigendom van Christophe Jolly uit Ledegem die er op het festival de EHBO-post bemande. De bestelwagen was dan ook volgeladen met EHBO-spullen. Net toen Jolly de Ford wilde afsluiten, sprong een van de Fransen achter het stuur. Hij manoeuvreerde tussen paaltjes en struiken, pikte zijn kompaan op, waarna de twee wegvluchtten. De hulpverlener verwittigde de politie die wat verderop stond. De achtervolging eindigde met een crash in Sint-Andries, 10 kilometer verderop.


Jolly krijgt 4.000 euro voor de schade aan zijn wagen. Gelukkig werd het duurste materiaal, zoals een AED-toestel, niet geraakt. De twee Fransen waren niet aanwezig op hun vonnis en worden onmiddellijk aangehouden. (JHM)