"Ik ben eerder stil, maar dol op avontuur"

MANOUH (22) IS 'MYSTERIEUZE' VERLEIDSTER IN NIEUW SEIZOEN TEMPTATION ISLAND

Manouh D'Haeyere (22) noemt zichzelf de ideale minnares.
Foto VIJF Manouh D'Haeyere (22) noemt zichzelf de ideale minnares.
Guilty pleasure of niet: vanavond zitten we opnieuw massaal voor de buis om de start van een nieuw seizoen Temptation Island te volgen. Met Manouh D'Haeyere uit Sint-Eloois-Winkel en Bo Soetaert uit Brugge zijn er twee vrijgezellen uit onze provincie die de mannen tot een slippertje trachten te verleiden. De roodharige Manouh lijkt alvast het buitenbeentje: "Ik ben iemand die vooral luistert, maar ook mannen hebben eens nood aan een babbel."

De 'oude' reeks heeft ze nooit gezien, maar vorig jaar was Manouh er wel als de kippen bij om samen met haar toenmalige collega's van de Izegemse jeugddienst Temptation Island te volgen. "De dag erna was dat telkens hét gespreksonderwerp en toen zeiden ze al dat ik mij zou moeten inschrijven", lacht Manouh. "Ik heb dat nooit echt afgewimpeld en dus hebben ze me op een dag ingeschreven. Ik vond het wel leuk en wilde weleens zien hoe ver ik in het selectieproces zou geraken. Tot bleek dat ik effectief mocht deelnemen. Blijkbaar vonden de programmamakers me al van bij het eerste gesprek een ideale kandidate."

'Ideale minnares'

Nochtans oogt Manouh erg fragiel en lief en is ze naar eigen zeggen ook niet de meest extraverte persoon. Toch is ze volgens de programmamakers 'een tijger als het op mannen aankomt' en noemt ze zichzelf 'de ideale minnares'.


"Veel mensen hadden mijn deelname inderdaad niet verwacht, maar ik ben nu eenmaal dol op avontuur", gaat Manouh verder. "Je leeft maar een keer. Ik ben geen typische verleidster, maar ben eerder een stil type. Dat is echter mijn grote troef gebleken. Ik kom mysterieus over en dat intrigeert. Bovendien ben ik iemand die vooral luistert. Veel mensen denken dat niet, maar ook mannen hebben af en toe nood aan een goede babbel en een luisterend oor. Ik heb hen daar dan ook met raad en daad bijgestaan."

Moeilijk moment

Manouh, die in het dagelijkse leven werkt als hostess, woont nog bij haar ouders in Sint-Eloois-Winkel. Hoe reageren zij op het toch behoorlijk prikkelende programma? "Dat was een moeilijk moment", geeft ze toe. "Ze waren bezorgd en ongerust, omdat ik drie weken weg zou zijn met mensen die ik niet kende. Maar ze weten dat ik overal mezelf ben, dus dat stelde hen gerust. Mijn broer was echter meteen fan en vond het moedig dat ik de stap gezet heb. Toch bleek het een zware reis. Er komen heel wat emoties bij kijken. Je wordt 24 uur op 24 gefilmd en uiteindelijk gaat het toch om gevoelens."

Harde reacties

Wat er straks gebeurt, is een goed bewaard geheim, maar de avontuurtjes vorig jaar leerden dat de reacties op sociale media ongemeen hard kunnen zijn. "Ik heb me voorgenomen daar niks van te lezen", maakt Manouh zich sterk. "Nadat bekend raakte dat ik zou deelnemen, kwamen er online al heel wat harde reacties op mijn naturelle uiterlijk. Ik trek het me echter niet aan. Mijn vriendenkring steunt me enorm en daar krijg ik wel positieve reacties van. Dat is het belangrijkste."


Temptation Island is vanavond om 20.35 uur op VIJF te zien.