Ziekenhuisbacterie wordt moedige Glenn (24) uiteindelijk fataal

Glenn en Stephy in het stadspark van Aalst op hun trouwdag in september van vorig jaar.
Foto Rutger Lievens Glenn en Stephy in het stadspark van Aalst op hun trouwdag in september van vorig jaar.
Na een moedige strijd heeft Glenn Bayens (24) uit Lede de strijd tegen kanker verloren. Hij overleed maandagnacht in het ziekenhuis van Jette, omringd door familie en geliefden.

Glenn Baeyens beleefde het voorbije anderhalf jaar een rollercoaster aan emoties. Eerst was er de verschrikkelijke diagnose van kanker - nota bene op 31 december - daarna moesten hij en vriendin Stephy Moreels hun huurhuisje verlaten om de zware ziekenhuiskosten te kunnen dragen. Op de koop toe kregen ze ook nog inbrekers over de vloer, waarbij een tv, gsm's en een fototoestel werden gestolen.


Maar er waren ook momenten van hoop. Toen er tegen alle kansen in toch een stamceldonor werd gevonden voor Glenn in juli. Hij leek door het oog van de naald te kruipen, want er was maar een kans van een op 50.000 om een geschikte stamceldonor te vinden. "Een klein mirakel. Nu kan ik uitkijken naar mijn huwelijk in september", zei hij in juli vorig jaar, vol goede moed.

Zona

Het koppel genoot in september met volle teugen van de bruiloft. Chique uitgedost lieten ze trouwfoto's nemen in het park van Aalst. "Maar de kanker was niet weg en bovenop kreeg hij ook nog zona. Die heeft zich op zijn hersenen gezet. Van dan af ging het minder en minder. Op 29 januari is hij weer in het ziekenhuis binnengegaan", zegt Patrick Baeyens, de papa van Glenn. "Een week heeft hij in coma gelegen in februari maar daar is hij weer uitgekomen. Maar dan werd hij besmet met de ziekenhuisbacterie. Hij is maandagnacht om 1.35 uur overleden", zegt Patrick Baeyens.


Net voor Glenn overleed deelde Stephy haar emoties op Facebook. "Onze laatste danspasjes worden gezet. Onze laatste momenten samen komen er aan. Al onze mooie momenten komen naar boven. Ik kijk terug met een lach en heb geen seconde spijt gehad van elk moment met jou. Ik heb genoten, jij hebt me gemaakt tot wie ik ben. Je hebt gevochten als een leeuw, niet normaal wat jij allemaal doorstaan hebt. Ik heb ongelofelijk veel respect voor jou, weet dat je in mijn ogen de winnaar blijft, aldus Stephy. Glenn wordt op maandag 4 mei om10 uur begraven in de Sint-Martinuskerk in Erpe. (RLA)