Zaakvoerder beeldenfirma in elkaar geslagen om geld te krijgen: dader opgepakt

De poort stond woensdagnamiddag open waardoor de verdachten als gewone klanten de loods met beelden konden bezoeken.
Koen Moreau De poort stond woensdagnamiddag open waardoor de verdachten als gewone klanten de loods met beelden konden bezoeken.
Langs de Oudenaardsesteenweg in Erpe heeft de politie woensdagnamiddag een man met Nederlandse nationaliteit opgepakt. Die sloeg even voordien in Lede de zaakvoerder van beeldenfirma Keldor in de Spoorstraat in elkaar. Een tweede verdachte kon ontkomen.

“Ik was aan het werk in mijn magazijn op de hoek van de Steenstraat met de Spoorstraat toen twee mannen binnenkwamen en rondkeken tussen mijn uitgestalde beelden. Ze waren heel erg geïnteresseerd en wilden ook mijn catalogus inkijken”, vertelt de zaakvoerder. Samen met de twee mannen trok hij daarop naar zijn afgesloten bureel.

“Daar vroeg men geld en ontstond een worsteling. Daarbij kreeg ik twee harde slagen op mijn hoofd en rug, maar ik raakte toch buiten.” De man vluchtte de spoorweg over en de politie werd gealarmeerd. Op basis van het signalement van de wagen met Nederlandse nummerplaat kon die korte tijd later, weliswaar met slechts één inzittende, gestopt worden langs de Oudenaardsesteenweg. De chauffeur, een man met Nederlandse nationaliteit, werd opgepakt.

Waarom precies de zaak in Lede geviseerd werd, is niet duidelijk. “Ik ben vooral actief in export, maak weinig reclame en had die mannen nog nooit gezien. Ik vermoed dan ook dat ze hier toevallig passeerden en zo - net zoals enkele jaren geleden bij juwelier Sabbe in de Nieuwstraat - op het idee kwamen. Helaas eindigde het voor de juwelier heel wat minder goed (hij kwam in oktober 2006 om het leven bij een brutale overval, red.), dus ik prijs me gelukkig”, besluit de zaakvoerder.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mario De Bom

    Wat met de privacy van de bewoners van het huis op de voorgrond. Dit huis is niet gelinkt met de loods waar het allemaal plaatsgevonden heeft, maar wordt toch prominent in beeld gebracht ?

  • Mario De Bom

    De journalist geeft hier een vertekend beeld. Het huis op de voorgrond is niet gelinkt aan de feiten. De loods op de achtergrond wel. Is hier geen inbreuk gemaakt op de privacy van de bewoners van het huis ?