WZC Markizaat omgetoverd tot ‘Beachland’: Zand, water, cocktails en… airco

Een deel van de cafetaria van WZC Markizaat werd omgetoverd tot 'Beachland'.
Koen Moreau Een deel van de cafetaria van WZC Markizaat werd omgetoverd tot 'Beachland'.
Voor de tweede dag op rij werd een deel van de cafetaria van woonzorgcentrum Markizaat in Lede woensdagmiddag omgetoverd tot Beachland.

Ergotherapeuten Katrien Annaert en Nikki De Swaef haalden hun inspiratie bij Tomorrowland. Op de achtergrond speelt aangepaste muziek, maar geestverruimende middelen bleven thuis. “We hebben alcoholvrije cocktails gemaakt van water met ananas- of bosbessensap om mensen te stimuleren meer te drinken.”

In een afgescheiden deel van de cafetaria werden zandbakjes en zwembadjes geplaatst voor het perfect strand- en zomergevoel. Bewoonster Godelieve Schollaert is in de wolken. “Het is fantastisch wat de mensen hier in zo’n korte tijd gemaakt hebben”, vertelt ze met haar voeten in het water. Iets verderop zit Josephine Vandenberghe samen met haar achterkleindochter Delphine te genieten met de voeten in het zand.

Nikki en Katrien helpen waar nodig. Voeten in het water zetten, afdrogen, zand van tussen de tenen wassen, … het hoort er allemaal bij. “Het is al voor de tweede dag een komen en gaan. We schatten dat een 30-tal bewoners langs kwamen en dat is een succes. Ons late ideetje ter vervanging van een andere activiteit waarvoor het absoluut te warm is, slaat aan en helpt om de mensen wat verkoeling te brengen. Zo lang het zo warm blijft, houden we ons Beachland open”, lachen de ergotherapeuten.

Een deel van de cafetaria van WZC Markizaat werd omgetoverd tot 'Beachland'.
Koen Moreau Een deel van de cafetaria van WZC Markizaat werd omgetoverd tot 'Beachland'.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.