Winter-BOB betrapt 2 dronken chauffeurs en 5 chauffeurs zonder rijbewijs

De politie controleerde onder meer aan de Fauconniersmolen in Oordegem.
Politiezone Erpe-Mere/Lede De politie controleerde onder meer aan de Fauconniersmolen in Oordegem.
De lokale politie van Erpe-Mere/Lede controleerde het voorbije weekend als afsluiter van de ‘Winter-BOB-campagne’ 420 passanten.

Slechts twee bestuurders legden een positieve ademtest af en moesten hun rijbewijs inleveren. De agenten stelden echter een resem andere overtredingen vast. Meest voorkomend waren technische gebreken aan het voertuig (19), een vervallen keuringsbewijs (5) en het niet dragen van de gordel (5). 

Minstens even opvallend: vijf bestuurders beschikten niet over een rijbewijs. In een geval was het rijbewijs eerder ingehouden door de politie. Verder werd nog een chauffeur betrapt met een vervalste nummerplaat, bleken twee anderen te bellen achter het stuur en was een iemand niet in orde met de rij- en rusttijden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.