Wateroverlast door zaterdagregen: 29 liter neerslag per vierkante meter

Illustratiebeeld.
Koen Moreau Illustratiebeeld.
De brandweerposten van de Hulpverleningszone Zuid-Oost moesten zaterdag op tal van plekken tussenkomen voor wateroverlast door de felle en aanhoudende regen.

Niet echt verwonderlijk. Volgens Weerstation Denderstreek viel er 28,8 liter neerslag per vierkante meter. Dat zorgde voor beperkte problemen in Lede. In de Smesweg kwam water binnen langs een dakkapel. De brandweer dichtte het lek in afwachting van een definitieve herstelling. In de Hollestraat naaste de spoorweg aan de Broeder De Saedeleerstraat kwam de weg even blank te staan. De brandweerposten van Lede en Wichelen verleenden ook bijstand bij de buren van Aalst. Zo werd in de Denderweg in Gijzegem een dak in renovatie afgedekt om verdere insijpeling te voorkomen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.