Verkeersmaatregelen tijdens carnaval op zondag 10 maart

Het parcours van de carnavalsstoet.
RV Het parcours van de carnavalsstoet.
Omwille van de carnavalstoet die op zondagnamiddag 10 maart door Lede trekt, worden heel wat straten afgesloten. Ook de N442 wordt ter hoogte van het dorp enkele uren verkeersvrij gemaakt.

Voor de opstelling van de groepen worden Vijverstraat en Meirveld vanaf 12 uur afgesloten. Om 13 uur gaat ook de steenweg dicht ter hoogte van het dorpsplein. Automobilisten komende uit Erpe moeten omrijden via Hoogstraat, Brilstraat, Zuster Lambertinestraat, Rammelstraat en Wichelsesteenweg. In de andere rijrichting is er een wegomlegging langs Wijstraat, Guchtstraat, Reymeersstraat en Grote Kapellelaan. In de Wijstraat en Guchtstraat wordt tijdelijk enkele rijrichting en een snelheidsbeperking van 30 km/u ingevoerd. Ook het parcours van de stoet wordt volledig verkeersvrij gemaakt. Daardoor is geen verkeer toegelaten in Nieuwstraat, Olmendreef, Markizaatstraat, Stationsstraat, Kasteelstraat, Kasteeldreef, Markt, Vijverbroekstraat, Stationsweg en Burgemeester Coppensstraat.

Doorgaand verkeer wordt rond het centrum geleid.
RV Doorgaand verkeer wordt rond het centrum geleid.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.