Veel snelheidsovertredingen en strafbaar alcoholgehalte tijdens verkeersveilige dag

Politie Erpe-Mere/Lede.
Koen Moreau Politie Erpe-Mere/Lede.
Ter nagedachtenis van de zware kettingbotsing op de E17 in Nazareth in 1996 werd woensdag in Oost-Vlaanderen een verkeersveilige dag gehouden.

Ook agenten van de politiezone Erpe-Mere/Lede namen deel. Zij controleerden de snelheid van 1.358 passanten en namen 69 ademtesten af. Daarvan reden 105 bestuurders, goed voor 7,7 procent, sneller dan toegelaten. Een automobilist had teveel gedronken.

In de volledige provincie drukten 4.926 bestuurders (7,2%) het gaspedaal iets te stevig in. “Het aantal geregistreerde overtredingen neemt daardoor voor het vierde jaar op rij toe, maar de zwaartegraad van de overtredingen zakt wel, waardoor er ook minder rijbewijzen werden ingetrokken. Waar dat er vorig jaar nog 35 waren, zijn dat er dit jaar 16. Er werd ook opmerkelijk minder gebeld achter het stuur”, luidt het bij het provinciebestuur.

Wat alcoholgebruik betreft zijn de resultaten net omgekeerd. “Ten opzichte van vorig jaar werden 40 procent minder bestuurders gecontroleerd, maar bleken er wel dubbel zo veel bestuurders met een strafbaar alcoholgehalte op de baan.” Uiteindelijk werden 21 bestuurders (in 2018 slechts negen) betrapt en werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Ponnet

    Slechts 7.7% te snel. Dat zijn zeer goede resultaten.