Tweeling in 'The Voice Kids'

Nel & Mies zijn vanavond te zien op vtm.
Foto The Voice Kids Nel & Mies zijn vanavond te zien op vtm.
Tweelingzussen Mies en Nel Vanbuel uit Lede zijn vanavond te zien in de liedjeswedstrijd 'The Voice Kids'. "De meisjes zijn bijzonder muzikaal en om te zien of ons oordeel niet te veel bevooroordeeld was, schreef hun papa ze in", vertelt mama Mia Van Beneden.

Na een lange en stresserende voorselectie halen de 11-jarige meisjes vanavond al minstens één keer het kleine scherm. "We hebben er vijf voorrondes opzitten waardoor we van 3.000 deelnemers al tot bij de 85 besten zijn geraakt. We hebben dus al héél veel geoefend", vertellen Mies en Nel. Op freinet-school De Speelplaneet in Gijzegem en bij de scouts van Lede worden de avonturen van de olijke tweeling dan ook al een tijdje gevolgd. "Iedereen spreekt ons aan en nu we in het voorfilmpje te zien zijn, gebeurt dat nog vaker. Echt leuk", klinkt het bij de meisjes die dromen van een muzikale carrière. "Samen of alleen. Dat zien we nog wel." Mama, papa Johan en grote zus Fien (13) steunen hen in dit "geweldig fijn en leerrijk avontuur".


Met 'People, Help The People' van Birdy, het lievelingsliedje van de meisjes, hopen ze hun favoriete coach Natalia te overtuigen. Of dat lukt is vanavond te zien op vtm van 20.35 tot 22.25 uur. (KMJ)