Trainers vinden steeds moeilijker

Zowel bij FC Mere als bij KVC Jong Lede blijkt het steeds moeilijker om trainers te vinden. Beide clubs bieden provinciaal jeugdvoetbal aan en moeten daardoor voldoen aan hogere criteria.

"We moeten gediplomeerde trainers hebben en het is toch steeds een hele zoektocht om die te vinden", vertelt Eddy Van Hauwermeiren van Jong Lede. In Mere is men eveneens bezig met aanwervingen. "Vanaf dit jaar gaan we naar 23 jeugdploegen waardoor we wat extra ondersteuning nodig hebben, maar de gesprekken lopen vlot", reageert Pieter Van Liedekerke. Een absolute ledenstop is er nog niet. "Daarvoor moeten we eerst een volledig zicht hebben op het aantal spelers dat opnieuw inschrijft, maar voor enkele leeftijdsgroepen weten we nu al dat het team volzet is", klinkt het bij beide clubs. Jonge spelertjes voor de U6 zijn wel welkom. Volgend seizoen start FC Mere ook met gewestelijke U7, U8, U9 en U15.


Bij KVK Ninove is er nog geen tekort aan jeugdtrainers. "Of het moeilijk is om jeugdtrainers te vinden? Laat ik zeggen dat het niet makkelijk is", zegt voorzitter Jacques Timmermans. "Onze 25 ploegen hebben elk een jeugdtrainer en een begeleider. Het vergt veel inspanning naar opleiding, verloning en het actief zoeken naar jeugdtrainers toe. Zo schakelen we oud-spelers in en proberen we bij hen interesse te wekken om jeugdtrainer te zijn. Onze nieuwste aanwinst als jeugdtrainer voor volgend seizoen is Wesley Sonck. Hij valt nu al in voor een jeugdtrainer die met ziekteverlof is. Het is ook zo dat we verschillende mensen in reserve hebben als jeugdtrainer in gevallen van nood, maar die kunnen niet als vaste jeugdtrainer worden ingeschakeld." (KMJ/CVHN)