Toptienplaats voor Belleman Filip op Belgisch Kampioenschap voor Bellemannen

Belleman Joris Goens van Veurne won voor de negende keer het BK voor Bellemannen en vrouwen.
Joeri Seymortier Belleman Joris Goens van Veurne won voor de negende keer het BK voor Bellemannen en vrouwen.
Voor de allereerste keer in de geschiedenis vaardigde de gemeente Lede ‘belleman’ Filip Van Keer af voor het Belgisch Kampioenschap voor Bellemannen in Assenede. Het leverde de Leedse Belleman geen podiumplaats, maar wel een bijzonder leerrijke ervaring op.

“De concullega’s waren sterk, héél sterk”, vertelt Filip enkele uren na zijn avontuur. Winnaar werd – voor de negende keer op rij - Joris Goens, de Belleman van Veurne. Ninove pakte zilver met Hans Van Laethem en Geraardsbergen behaalde met Pieter Pools brons. De Leedse kandidaat, pas sinds augustus officieel aangesteld als gemeentelijk belleman, leverde dus geen podiumplek voor de allereerste deelname op. Dat vindt Filip niet erg. “Het was een bijzonder leerrijke ervaring die naar meer smaakt. Ik ga dus vol goede moed op pad voor de volgende activiteit en het volgende kampioenschap. Men zegge het voort”, knipoogt de Leedse belleman.

Filip Van Keer is sinds deze zomer de officiële Belleman van Lede.
Koen Moreau Filip Van Keer is sinds deze zomer de officiële Belleman van Lede.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.