Schrappen bouw serviceflats nauwelijks gedragen door bevolking: “Kleinschaliger project niet uitgesloten”

De meeste mensen vinden dat er in Lede wel degelijk nood is aan assistentiewoningen.
Repro Moreau De meeste mensen vinden dat er in Lede wel degelijk nood is aan assistentiewoningen.
Via een poll op de Facebookpagina’s ‘Het Laatste Nieuws uit Lede’ en ‘Ge zè van Lee as ge....’ vroegen we of er in Lede nood is aan assistentiewoningen.

Bijna 85 procent van zo’n 250-tal stemmers vindt dat hier inderdaad nood toe is. In fel contrast staat dan wel dat de weinige assistentiewoningen die Lede telt niet allemaal bezet zijn. Volgens schepen van Welzijn en Sociale Zaken Geertrui Van de Velde (CD&V) is er een perceptieprobleem. “Al heeft een en ander zonder twijfel te maken met de kostprijs.” Uitsluiten dat er op termijn een kleinschaliger en financieel haalbaarder vervangproject komt, doet Van de Velde niet. “We willen wel degelijk een sociaal beleid voeren, maar daarbij willen we ook rekening houden met de tendens dat mensen veel langer thuis blijven en daardoor noden hebben”, stelt zij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.