Opnieuw frietjes dicht bij huis dankzij Shana (25) en Jens (27): “Oordegem had nood aan een frituur”

Shana en Jens zorgen voor krokante frietjes en huisbereide warme sauzen.
Koen Moreau Shana en Jens zorgen voor krokante frietjes en huisbereide warme sauzen.
Inwoners van Oordegem kunnen terug in hun eigen dorp terecht om frietjes te smullen. Shana De Neve en Jens Vandecasteele verhuisden frituur Fritzza uit de Statiestraat in Wichelen naar de hoek van de Speurtstraat en Rodtstraat in Oordegem.

“In december 2017 namen we in Wichelen frituur Fritzza over en leerden we al snel het klappen van de zweep”, vertelt Jens, die in 2011 genomineerd werd als beloftevolle kok voor ‘Jong keukengeweld’. Door problemen met het gebouw, de huisbaas en de activiteiten boven de frituur ging het jonge koppel op zoek naar een nieuwe locatie. “Wichelen was wel leuk, maar we zijn beiden van Lede en wisten dat er in Oordegem nood was aan een frituur.” De gewezen fietswinkel - in 2014 al even een frituur - die tijdens de werken aan de Grote Steenweg dienst deed als pop-upapotheek is daardoor de nieuwe stek voor frietliefhebbers. “We garanderen krokante frietjes en huisbereide warme sauzen zoals stoofvlees, stoofvleessaus, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en goulash. Ook onze in Wichelen welgekende huisbereide tartaar is meeverhuisd.” De nieuwe locatie biedt overigens een pak mogelijkheden. “Onze ruimte is acht keer groter en we hebben 28 zitplaatsen. In de toekomst willen we ook nog luxehamburgers op de plaat bakken en pitaschotels serveren”, klinkt het veelbelovend.

Frietjes bestellen kan vrijdag van 11.30 tot 13.30 uur en op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 17 uur tot 22.30 uur. Op vrijdagavond blijft de frituur een half uur langer open tot 23 uur. Zondag sluit de zaak om 22 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.